Elke organisatie met een hart voor kinderen is van harte welkom bij Mix Kids

Naast de originele activiteiten, workshops en kampen kan jij bij Mix Kids ook terecht voor een workshop op maat van uw organisatie.

Hiervoor kan je kiezen voor een reeds ontwikkelde workshop of je kan een volledige workshop op maat laten uitwerken of samen uitwerken.

De waarden die we vooropstellen bij onze activiteiten stralen ook door in onze workshops op maat.
Dat betekent dat de kinderen tijdens het creatieve speelplezier ook tijd en ruimte is om elk kind persoonlijk te begeleiden, op maat van de individuele behoeften, en al spelend bepaalde vaardigheden bij te brengen of aan te scherpen.

Een verhaal met een activiteit

Een leuk boek met een activiteit op maat.

Deze workshop duurt een uur en kan zowel online als op locatie georganiseerd worden. Steeds mogelijk voor elke leeftijd. Elk verhaal, elk boek biedt mogelijkheden: van prentenboeken en gedichtenbundels tot verhalen, sprookjes en informatieve boeken.

KJV aanbod 2020-2021

De Kinder & Jeugdjury is er voor alle kinderen en jongeren die graag lezen, in boeken snuisteren, met taal en woorden bezig zijn, fantaseren en zich inleven in personages. Kortom kinderen die weten dat er nog veel meer werelden verborgen liggen in de bladeren van een goed boek dan deze die we anders waarnemen.

De boeken worden samen gelezen en besproken, maar wat dacht je ervan om net iets meer te doen met het verhaal?

Daarom maakten wij voor groep 1 tot 6 een leuke, creatieve workshop waarbij kinderen hun fantasie mogen laten zegevieren en het verhaal echt kunnen voelen en beleven vanuit de ziel van het boek.

Voor elke groep pikten we er één boek uit. We gaan samen creëren, praten, lachen en verdiepen.

We gaan op zoek naar de diepere betekenis van het boek en leggen hierbij de link naar de leefwereld en leeftijd van de kinderen en jongeren die meedoen met de KJV.

Op dit moment is er nog geen workshop voor groep 7, maar op vraag is dat zeker mogelijk.

Elke workshop duurt één uur en kan zowel online als in levende lijve, op locatie naar keuze georganiseerd worden.

Daarbij is sowieso de begeleiding van mij, Mix Kids voorzien. Naast Mix Kids ben ik ook orthopedagoge en heb ik mijn creatieve praktijk voor kinderen, jongeren en gezinnen, Enigma Coach.

Vandaar ook de interesse om net ietsje dieper te duiken in het thema en verhaal en echt te gaan voelen wat dit boek met ons doet.

De workshops werden ontworpen in opdracht van en samen met de bibliotheek van Izegem, mijn respect en dankbaarheid voor deze mooie samenwerking.

Nieuwsgierig naar de workshops die we voor dit jaar uitgewerkt hebben, de gekozen boeken per groep zijn:

  • Groep 1: Krokodil op weg naar beter
  • Groep 2: De Boom met oor
  • Groep 3: Home en het noodgeval
  • Groep 4: De Veger
  • Groep 5: In mijn hoofd
  • Groep 6: Ijzerkop

Bestaande workshops op aanvraag

We hebben al heel wat leuke workshops in ons aanbod. Heb je zin om een groep kinderen samen te brengen en ons uit te nodigen om een workshop te geven? Neem gerust contact op voor meer informatie.